Bemutatkozás


A családi vállalkozásunk története 30 évre, egészen 1989-ig nyúlik vissza, amikor Budapesten műkőkészítő szakmát szereztem a 36. sz. Bokányi Dezső Ipari Szakiskolában.

Szakmai gyakorlataimat Budapest nevezetes építményein végezhettem el, így például részt vettem a Széchenyi Lánchíd és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem felújításán, az Egis gyógyszergyár építésén. Tanulmányaimat követően hazatértem Rakamazra, majd a szakmámban helyezkedtem el egy nyíregyházi székhelyű temetkezési szolgáltatással is foglalkozó vállalatnál, ahol szakmai tapasztalatot szereztem.

A temetkezési szolgáltatás mellett síremlékek készítésével is elkezdtem foglalkozni. Saját vállalkozásomat 1992-ben indítottam el, majd időközben virág-ajándékboltot is nyitottunk, hogy a gyászoló családok számára a temetés szervezése mellett teljes körű szolgáltatást tudjunk nyújtani.

A 2000-es években folyamatosan fejlesztettem vállalkozásunkat, bővítettem telephelyünket, s beszereztem valamennyi kőfeldolgozáshoz szükséges eszközt, gépeket. Az országban egyre többen kezdtek megismerni minket.

A 2010-es években értük el azt a szintet, hogy saját magunk importáljuk a síremlékek készítéséhez használt első osztályú alapanyagokat - gránit, márvány - közvetlenül Olaszországból. Az első kamionnyi importáru nagy siker volt a vállalkozásunk történetében.

Szerencsésen elmondhatom, hogy a családom mára már együtt, egy csapatként dolgozik sikeresen osztva meg egymás között a különböző munkafolyamatokat. Míg Tamás fiam a kőfeldolgozás, kőmegmunkálás területén tevékenykedik, addig feleségem, s másik fiam, István a temetkezési szolgáltatás területén nyújtja tudása legjavát, menyem Vivien pedig a virág-ajándékboltot vezeti.

Jelenleg rakamazi központunk mellett megtalálhatóak vagyunk Nyírtelek, Tokaj és Tolcsva településeken is, mindenhol széles körű választékot nyújtunk kegyeleti termékeinkből. Az ügyfeleinknek lehetőségük van gyászhirdetést is feladni.

Teljes körű temetkezési szolgáltatásunk az ország egész területén elérhető, ám jellemzően Nyírtelektől egészen Sátoraljaújhelyig végezzük a legtöbb temetkezési szolgáltatást, mely települések között több általunk üzemeltetett temető is található.

Jövőbeni terveink között szerepel további temetkezési irodák, s síremlékeket bemutató kertek nyitása, hogy minél több, az élet legnehezebb pillanatait megélő ember számára legyünk elérhetőek.

Természetesen igyekszünk a hozzátartozók igényeinek megfelelni, és az árainkat is úgy alakítjuk, hogy minél kevesebb anyagi teher érje a gyászoló családokat. Tudásunk legjavát adva igyekszünk segíteni a legnehezebb időkben.
Ladomérszki István